ΚΑΛΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Ο Γρηγόριος Καλτσάς είναι Καθηγητής Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2016 κατέχει θέση επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο University Hospital Coventry & Warwickshire, United Kindom. Ο κ. Καλτσάς έχει επίσης διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Barts and the London School of Medicine, London, UK.

 

          Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα o κ. Καλτσάς εκπαιδεύτηκε στη Γενική Παθολογία, Ενδοκρινολογία, Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμό επί 12 έτη στο Ηνωμένο Βασίλεο, ενώ από το διάστημα 1996 έως 2001 εργάστηκε ως ειδικός ιατρός στο τμήμα Ενδοκρινολογίας του St. Bartholomew’s Hospital, London, UK. Την περίοδο αυτή ήταν συνυπεύθυνος του τμήματος Νευροενδοκρινικής Ογκολογίας του ανωτέρω ιδρύματος.

 

Ο κ. Καλτσάς έχει αναγνωρισθεί διεθνώς για την κλινική έρευνά του στην Νευροενδοκρινολογία και ιδιαίτερα σε νευροενδοκρινικούς όγκους, παθήσεις της υποφύσεως και παθήσεις των επινεφριδίων. Ο κ. Καλτσάς έχει συνεισφέρει σημαντικά στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και σε διάφορα άλλα πεδία πλην των ανωτέρω και η προσφορά του έχει αναγνωριστεί από διεθνείς φορείς και οργανισμούς. Από το 2017 είναι υπεύθυνος του αναγνωρισμένου από την Ευρωπαική Εταιρεία Νευροενδοκρινικών Όγκων (European Neuornedocrine Tumor Society, ENETS) κέντρου Νευροενδοκρινικών Όγκων (EKPA-LAIKO) που εδράζεται στο νοσοκομείο Λαικό και τελεί υπό την αιγίδα της Α Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής. Ο κ. Καλτσάς έχει επίσης συνυσφέρει στη δημιουργία ειδικού ιατρείου ασθενών με Ιστιοκυττάρωση που έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

 

Ο κ Καλτσάς εχει συγγράψει πάνω από 260 επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 12,000 επιστημονικές δημοσιεύσεις.  Σύμφωνα με το Institute of Scientific Information, είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους Έλληνες ιατρούς (ISI highly cited) στην Κλινική Ιατρική.

 

Ο κ. Καλτσάς είναι Εταίρος (Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (Royal College of Physicians, London, UK) από το 2005. Έχει διατελέσει μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της ENETS (2005-2018), μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της European Neuroendocrine Association (ENEA) (2014-2018) και από το 2018 έχει εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (European Society of Endocrinolog, ESE) στην εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (International Society of Endocrinology, ISE). Ο κ. Καλτσάς έχει ενεργό ρόλο στο καθορισμό και συγγραφή των διεθνών κατευθυντήριων γραμμών για τη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με νευροενδοκρινικούς όγκους και ιστιοκυττάρωση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *