ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΛΤΙΚΗ
Η Αικατερίνη Σαλτίκη είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής και Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο Φαρμακευτικής το 1987 με βαθμό «Λίαν Καλώς» (7,5) και το πτυχίο Ιατρικής το 1994 με βαθμό «Λίαν Καλώς» (8,0). Απέκτησε άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος το 1987 και ιατρικού επαγγέλματος το 1994.
Διαθέτει άριστη γνώση Αγγλικών (Lower Certificate in English, University of Cambridge) και Γαλλικών (Diplôme d’études Françaises 2ème Degré, Sorbonne 2), καθώς και μέτρια γνώση Ιταλικών.
Το 2005 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Ενδοκρινολογία από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Μελέτη των ορμονών του φύλου και των υποδοχέων τους σε γυναίκες με στεφανιαία νόσο», η οποία εκπονήθηκε στη Θεραπευτική Κλινική και το εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μ. Αλεβιζάκη, και αξιολογήθηκε με «Άριστα» το 2010.
Έχει λάβει υποτροφία ERASMUS του Ι.Κ.Υ. για μετεκπαίδευση στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε τρίμηνο χειρουργικής σε κορυφαία νοσοκομεία, όπως το Hôpital Broussais και το Hôtel Dieu De Paris.
Η επαγγελματική της σταδιοδρομία περιλαμβάνει την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Γλώσσας Σκοπέλου (1994-1995) και ειδίκευση στην Παθολογία και την Ενδοκρινολογία σε νοσοκομεία όπως το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» (1996-2005). Έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή Ενδοκρινολογική Μονάδα και το Ερευνητικό Ορμονολογικό Εργαστήριο στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο από το 2006, καθώς και με την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ ως Ειδική Επιστημονική Συνεργάτης.
Στο κλινικό της έργο περιλαμβάνεται η παρακολούθηση νοσηλευόμενων ασθενών με ενδοκρινικά προβλήματα, η συμμετοχή σε εξωτερικά ιατρεία και η εξειδίκευση σε παθήσεις του θυρεοειδούς, του παραθυρεοειδούς, του σακχαρώδη διαβήτη και των επινεφριδίων. Έχει ειδική κλινική ενασχόληση με τον καρκίνο του θυρεοειδούς.
Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει συνεργασίες σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και έρευνα σε εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας και Ενδοκρινολογίας. Έχει συμβάλει στην εκπαίδευση ειδικευόμενων ενδοκρινολόγων και έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων στην Ιατρική και τη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει τιμηθεί με δύο ευρωπαϊκά και έξι ελληνικά βραβεία για το επιστημονικό της έργο, μεταξύ των οποίων το 1ο Βραβείο της European Society of Endocrinology και το 1ο Βραβείο της European Thyroid Association.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!