ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΤΑΛΑΣ

Ο  ενδοκρινολόγος Ιωάννης-Αναστάσιος Βατάλας γεννήθηκε στο Βόλο όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1984 εισήχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1990 με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως έφεδρος Σμηνίας Ιατρός, ενώ εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Ασκήθηκε στην Παθολογία, για τα 2 έτη που απαιτούνται για την απόκτηση της ειδικότητας της ενδοκρινολογίας, στο Παθολογικό Τομέα του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και στην Παθολογική Κλινική του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Αθηνών. Το κύριο τμήμα της ειδικότητας της ενδοκρινολογίας το πραγματοποίησε στην Ενδοκρινολογική Κλινική-Διαβητολογικό Κέντρο του Π.Γ.Ν.

ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ  ΕΕΣ.

Ο κ. Βατάλας είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι: Ενδογενή ανδρογόνα και λιποπρωτεΐνες πλάσματος. Έχει συγγράψει οκτώ πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τρία κεφάλαια σε ενδοκρινολογικά συγγράμματα ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά ενδοκρινολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με παρουσίαση ομιλιών καθώς τόσο προφορικών όσο και αναρτημένων ανακοινώσεων (poster). Έχει επίσης συμμετάσχει σε τέσσερα ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επανειλημμένως είναι κριτής εργασιών και βραβείων σε συνέδρια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Αναφορικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα ο κ. Βατάλας, εκτός από το ιδιωτικό του ιατρείου, υπηρέτησε ως ενδοκρινολόγος στην ΤΜΥ του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας για πάνω από 11 έτη από το 2003 έως το 2014, ενώ από το 2004 έως σήμερα εργάζεται ως ενδοκρινολόγος στο ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης).

Είναι τακτικό μέλος της   Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας ( European Endocrine  Society-ESE), της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικών Ενδοκρινολόγων (American Association of Clinical Endocrinologists-AACE), της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Έχει  επίσης διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων για την τετραετία 2011-2014 και Αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρείας για τη διετία 2016-2018.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση