SAVE THE DATE !! – Guidelines for Endocrinology, Diabetes and Metabolism – 1st & 2nd of March 2019

Aγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο Επιστημονικό Σεμινάριο με τίτλο «Κατευθυντήριες οδηγίες στην Ενδοκρινολογία, τον Διαβήτη και τον Μεταβολισμό – τι Νεότερο» που 2 χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 1-2 Mαρτίου 2019.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες σε όλο το φάσμα της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας. Οι κατευθυντήριες οδηγίες, ιδιαίτερα εκείνες που δημοσιεύονται από έγκριτες επιστημονικές εταιρείες, συνοψίζουν την μέχρι σήμερα  τεκμηριωμένη γνώση και αποτελούν σημαντικό οδηγό στη τρέχουσα κλινική πρακτική. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και φέτος να σας παρουσιάσουμε τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στις επιμέρους ενότητες της ειδικότητας και συγκεκριμένα – στο θυρεοειδή, την υπόφυση, τα επινεφρίδια, τον μεταβολισμό ασβεστίου, τις γονάδες, τον διαβήτη και το μεταβολισμό. Όπως και στη πρώτη μας εκδήλωση αφιερώνουμε μεγαλύτερο μέρος στις  κατευθυντήριες οδηγίες σε νοσήματα του θυρεοειδούς διότι αφενός αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής πράξης του Ενδοκρινολόγου αφετέρου οι πρόσφατες οδηγίες  συνοψίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενδεδειγμένη κλινική πρακτική για νοσήματα όπως οι όζοι και ο διαφοροποιημένος καρκίνος του θυρεοειδούς, εισάγοντας αρκετές «ανατροπές» σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.

Επειδή πιστεύουμε στη χρησιμότητα των κατευθυντήριων οδηγιών αλλά παράλληλα δεν υιοθετούμε την άποψη ότι αποτελούν απαράβατους κανόνες, η δομή του Σεμιναρίου μας περιλαμβάνει αφενός μεν τη παρουσίαση των οδηγιών, αφετέρου όμως και την κριτική τους αξιολόγηση καθώς και παραδείγματα περιστατικών για την εφαρμογή τους στη καθημερινή κλινική πράξη. Οι ομιλητές έχουν μακρά πείρα στα νοσήματα που θα διαπραγματευθούν και ελπίζουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν το Σεμινάριο σε μικρό χρόνο θα ξεναγηθούν από έμπειρους συναδέλφους σε ότι πιο καινοτόμο υπάρχει  για τη κλινική τους πρακτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Ενδοκρινολόγους ειδικευμένους και ειδικευόμενους καθώς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που επίσης ασχολούνται με τα θέματα που θα παρουσιασθούν το διήμερο 1-2 Μαρτίου 2019.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Στέλιος Τσαγκαράκης
Συντονιστής Διευθυντής,
Ενδοκρινολογικού Τμήματος – Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»

Γενικές Πληροφορίες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
1-2 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα
(δείτε τον χάρτη)

Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για το επιστημονικό πρόγραμμα.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση