ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ

Ο Γιώργος Μαστοράκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983. Πραγματοποίησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο Lariboisière στο Παρίσι και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο Cochin στο Παρίσι.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι βραβεύτηκε με το βραβείο «Resident Etranger des Hopitaux de Paris» από το «College de Medecine des Hôpitaux de Paris». Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπήρξε Visiting Fellow του Διεθνούς Κέντρου Fogarty στον Τομέα της Αναπτυξιακής Ενδοκρινολογίας του NICHD, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), Bethesda, Maryland των Η.Π.Α. υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γεώργιου Π. Χρούσου.

Από το 1994 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής Μονάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ Θεραπευτήριο και το 2002 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής της Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο).

To 2015 εκλέχτηκε Καθηγητής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο).

Είναι πρώτος συγγραφέας ή μέλος της συγγραφικής ομάδας σε περισσότερα των 120 διεθνών άρθρων. Η έρευνά του περιέλαβε το ρόλο της «περιφερικής» CRH (περιέγραψε για πρώτη φορά την παρουσία της CRH στην ωοθήκη), το ρόλο της ενδογενούς και εξωγενούς Ιντερλευκίνης 6 στη διέγερση του υποθαλάμο-υποφύσεο-επινεφριδιακού άξονα, το ρόλο της σωματοστατίνης στη φλεγμονή, καθώς επίσης και τις διάφορες άλλες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ανοσοφλεγμονώδους αντίδρασης και του νευροενδοκρινούς συστήματος.

Ασχολείται κατά κύριο λόγο με το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών ως ένδειξη μεταβολικού συνδρόμου, με την αντίσταση της ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την άσκηση, τα οποία αντιμετωπίζονται ως ενδείξεις του χρόνιου ή οξέος stress. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Γαλλικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Είναι κριτής μεταξύ άλλων στα Διεθνή Περιοδικά New England Journal of Medicine, Clinical Endocrinology, Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, European Journal of Endocrinology και Fertility and Sterility.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση