ΕΥΑ ΚΑΣΣΗ

H Δρ. Εύα Κασσή αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής το 1991 με βαθμό “Άριστα” μετά από 6ετείς σπουδές.
Ακολούθως υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο ΠΙ. Ιατρείο Γερολιμένα, Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, Μάνη μέχρι το 1993. Από το 1994 μέχρι το 1996 ολοκλήρωσε δύο χρόνια Παθολογίας στο “Γ.Ν. Ελπίς” και από το 1997 έως το 2001 ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία-Διαβήτη-Μεταβολισμό στο Γ.Ν. “Γ.Γεννηματάς” (Διευθυντής κος Πιαδίτης) οπότε και έλαβε κατόπιν εξετάσεων τίτλο ειδικότητας στην “Ενδοκρινολογία”. Το 2000 μετεκπαιδεύτηκε για 7 μήνες στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νοσημάτων του Leiden University Medical Center, the Netherlands (Prof. S.Papapoulos).
Από το 2007 μέχρι το 2014 εκπόνησε τη διαδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Βιοχημείας, Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ και το 2004 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα με βαθμό “Άριστα”. Το 2006 εξελέγη λέκτορας στο Εργαστήριο Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ και το 2011 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια και το 2016 εξελέγη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιοχημείας/Μοριακής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ. Από το 2013 απασχολείται παράλληλα ως Ενδοκρινολόγος στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Λαικό” (Διευθυντής Καθ. κος Δαίκος), με πλήρη διαδακτικά, ερευνητικά και κλινικά καθήκοντα.
Το διδακτικό της έργο περιλαμβάνει προπτυχιακή διδασκαλία (Βιοχημεία, Ιατρική Σχολή, Οδοντιατρική Σχολή), διδασκαλία σε 6 διετή Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ : «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθηγ. Ι.Δοντά), «Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική» του Τμήματος Βιολογίας και Χημείας του ΕΚΠΑ (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθηγ. Μ.Φραγκούλης), «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθηγ. Μ. Κουτσιλιέρης), «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθ. Γ.Μαστοράκος), «Κλινική Χημεία ΙΙ» του Τμήματος Χημείας ΕΚΠΑ (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθηγ. Ε.Λιανίδου), «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία” (Επιστημ. Υπεύθυνος : Καθηγ. Ν.Τεντολούρης), και διδασκαλία 4 ειδικευομένων του Ενδοκρινολογικού Τμήματος της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Λαικό”.
‘Εχει 80 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά μεταξύ των οποίων Circulation, Trends in Molecular Medicine, BMC Medicine, Trends in Endocrinology and Metabolism, Cellular and Molecular Life Sciences, με 2188 citations (Google Scholar) και h-index: 21 (Google Scholar). Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 6 διεθνών επιστημονικών βιβλίων (τρία κεφάλαια στο EndoText.Ogr) και 16 Μονογραφιών και κεφαλαίων σε ελληνικά βιβλία.
Έχει δώσει περισσότερες από 54 ομιλίες κατόπιν πρόσκλησης σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια μεταξύ των οποίων, Πανευρωπαικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας 2016, Μόναχο, Γερμανία. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 90 εργασίες (αναρτημένες και προφορικές) σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέρος της συντακτικής ομάδας ελληνικών και διεθνών περιοδικών (“Σκελετική Υγεία”, “Hormones” and “Journal of Geriatric Cardiology”. Έχει διατελέσει αξιολογητής (reviewer) άρθρων διεθνών περιοδικών (συνολικά>27), συμπεριλαμβανομάνων Clinical Cancer Research, Journal of Endocrinology, European Journal of Endocrinology, European Journal of Clinical Investigation, PLoS One, Endocrine, Rheumatology, Current Topics in Medicinal Chemistry, κα.

Η ερευνητική της ομάδα στο Εργαστήριο Βιοχημείας αποτελείται από την μεταδιδάκτορα Narjes Nasiri-Ansari, την κάτοχο μεταπτυχιακού Α. Καραπαναγιώτη, και τις Φ.Σπέντζα και Ά.Τσάρα που εκπονούν τη διπλωματική εργασία τους.
Έχει λάβει χρηματοδότηση για το ερευνητικό της έργο (ως υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων) από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, από το ΕΚΠΑ και από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.
Έχει επιβλέψει περισσότερους από 45 μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες (3 έχουν υποστηρίξει την διδακτορική τους διατριβή και 3 βρίσκονται σε εξέλιξη) και μετα-διδάκτορες (δύο).
Ερευνητικές εργασίες της έχουν κερδίσει 12 Βραβεία (2 Βραβεία Πιτούλη, 1 Βραβείο Φαρμακιώτη, 2 Βραβεία Βασικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, 5 συνολικά ESE Basic Science Meeting Grants στο Πανευρωπαικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας το 2015 (Δουβλίνο, Ιρλανδία) το 2016 (Μόναχο, Γερμανία) και το 2018 (Βαρκελώνη, Ισπανία) και ένα χρηματικό έπαθλο από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για ανακοίνωση στο Πανευρωπαικό Διαβητολογικό Συνέδριο, 2007 (Άμστερνταμ, Ολλανδία).
Είναι μέλος της Συντονιστικής Ομάδας του ΠΜΣ ” Μεταβολικά Νοσήματα Οστών” και υπεύθυνη του Μονάδας Μοριακής Ενδοκρινολογίας στο Εργαστήριο Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Διευθυντής Καθηγητής κος Α.Γ. Παπαβασιλείου).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση