ΚΑΝΑΚΑ – GANTENBEIN ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η Κα ΚΑΝΑΚΑ – GANTENBEIN ΧΡΙΣΤΙΝΑ είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Νεανικού Διαβήτη στην Α’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήλθε πρώτη με σειρά επιτυχίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ΄όπου και απεφοίτησε συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία του έτους της και ανέγνωσε τον Ιπποκράτειο Όρκο κατά την Τελετή ορκομωσίας των τελειοφοίτων της Ιατρικής Σχολής. Στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε στην Παιδιατρική στο Freiburg της Γερμανίας και στη Βέρνη Ελβετίας, όπου και έλαβε επίσης τον Τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, Ελβετίας. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Παιδοενδοκρινολογία-Διαβητολογία κοντά σε διεθνούς φήμης καθηγητές της Ελβετίας και της Γαλλίας.

Με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοενδοκρινολογίας ολοκλήρωσε ερευνητική 2ετή μετεκπαίδευση στο Παρίσι, όπου έλαβε και τον τίτλο Diplome d’ Etudes Approffondies (DEA) στη “Φυσιολογία της Ανάπτυξης” του UNIVERSITE PARIS V. Μετά την 10ετή της παραμονή σε κέντρα του εξωτερικού επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Δεκέμβριο του 2004 ανακηρύχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Νεανικού Διαβήτη στην Α’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο με έντονη συγγραφική δραστηριότητα και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση