ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όσοι απευθύνονται στη Μονάδα έχουν πρόσβαση σε ένα πλήθος παροχών, που  καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας : ενδοκρινολογική, διαιτολογική, ψυχολογική εκτίμηση και διεξαγωγή ορμονολογικών εξετάσεων. Οι φιλοσοφία των υπηρεσιών μας είναι να εξασφαλίζουν την ολοκληρωμένη υποστήριξη του ασθενούς, ώστε να διατηρήσει την σωματική και πνευματική του ευεξία, ενάντια σε οποιαδήποτε πάθηση μπορεί να την υπονομεύει.

Αναλυτικά αυτές περιγράφονται ακολούθως:

  • Η κύρια υπηρεσία της Μονάδας ταυτίζεται με το αντικείμενο της και περιλαμβάνει την εξειδικευμένη ενδοκρινολογική παρακολούθηση ενηλίκων και παίδων. Στις ενδοκρινολογικές παθήσεις και τα συνοδά προβλήματα, συγκαταλέγονται οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η οστεοπόρωση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι διαταραχές των επινεφριδίων και της υπόφυσης κ.α. [βλ. σχετικό link]. Για την παρακολούθηση των παιδιών γίνεται ειδικό παιδιατρικό ιατρείο υπό την επίβλεψη του Επιστημονικού Υπευθύνου, από κοινού με ομάδα ενδοκρινολόγων και παιδιάτρων.
  • Η διεξαγωγή ορμονολογικών εξετάσεων στο Εργαστήριο μας, διασφαλίζει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας ανάλυσης και διευκολύνει τους ασθενείς να συνδυάσουν την επίσκεψη στον ιατρό, με την εκτέλεση των απαιτούμενων αιματολογικών αναλύσεων άμεσα και σε πλήρη συνεννόηση με τις εντολές του θεράποντος.
  • Η διαιτολογική εκτίμηση και παρακολούθηση συνεισφέρει στη συντήρηση της υγείας των ασθενών, των οποίων οι παθήσεις επηρεάζονται από το δείκτη μάζας σώματος (BMI), προκαλούν πρόσληψη ή απώλεια βάρους ή συνδυάζονται με δυσαπορρόφηση. Επίσης, η απόκτηση του ιδανικού βάρους ενισχύει τη φυσική κατάσταση και την αυτοεικόνα του ασθενούς, ενώ η καλή διατροφή επηρεάζει θετικά και τη διάθεσή του, η οποία είναι σημαντικός παράγοντας της θεραπευτικής διαδικασίας.
  • Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, διασφαλίζουν την πνευματική σταθερότητα του ασθενούς που μπορεί να κλονίζεται από ή να ενισχύει προβλήματα υγείας. Επίσης, συνεισφέρει στην καταπολέμηση του stress και την υιοθέτηση μίας πιο υγιούς στάσης ζωής, η οποία θωρακίζει τους πάσχοντες συναισθηματικά, ώστε να ανταπεξέλθουν στα υγειονομικά ζητήματα και να διάγουν μία φυσιολογική καθημερινότητα. Εξάλλου, ψυχική και σωματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.